Aanbod van diensten

  • kitten-in-hand.jpg

Ziektebehandeling

Als je merkt dat je huisdier zich niet goed voelt, kom je bij ons langs waarop wij een diagnose stellen om zo de juiste behandeling te starten en je huisdier er zo snel mogelijk weer bovenop te helpen. Het stellen van zo'n diagnose gebeurt volgens een bepaald stappenplan, waarover je hier meer informatie kan vinden.

Vaccinaties

Bij de geboorte is je huisdier tegen ziektes beschermd door antistoffen van de moeder. Deze moederantistoffen verdwijnen echter naarmate je huisdier ouder wordt en dan moet het zelf antistoffen beginnen aanmaken om beschermd te zijn. Het stimuleren van de aanmaak van deze eigen antistoffen is het doel van vaccins.

Meer informatie over de verschillende vaccins en wanneer deze best worden toegediend, vind je door te klikken op één van de volgende links:

Behandeling van parasieten

Een parasiet is een organisme dat zich ten koste van je huisdier in stand houdt en vermenigvuldigt. Parasieten kunnen leiden tot ongemakken en ziekte bij je huisdier. De behandeling is afhankelijk van het soort parasiet alsook je huisdier (gewicht, leeftijd etc.).

Meer informatie over de behandeling van de drie bekendste parasieten vind je door te klikken op één van de volgende links:

Voedingsadvies

Door een nauwe samenwerking met Royal Canin-Waltham kunnen we de beste voeding voorzien voor je huisdier. Voor meer informatie wat zoal met de juiste voeding behandeld kan worden, klik hier.

Tandheelkundige ingrepen

Onder gasnarcose en met een uitgebreid instrumentarium zijn we in staat om je kat, hond, konijn... opnieuw te voorzien van een mooi en reukloos gebit.

Ook het trekken van kiezen of snijtanden na aantasting van de wortel is geen enkel probleem daar we voorzien zijn van aangepast instrumentarium.

Acupunctuur

Acupunctuur wordt meestal gebruikt als een behandeling voor het verzachten van pijn bij je huisdier. Daarnaast zijn er ook functionele aandoeningen, zoals bijvoorbeeld overgevoeligheid in de darmen bij honden, die gunstig reageren op acupunctuur. De behandeling gebeurt door fijne naaldjes op welbepaalde plaatsen in het lichaam te steken om zo bepaalde zenuwbanen te stimuleren.

Meer informatie over acupunctuur kan je hier vinden.

Operaties

Al onze operaties - ook de routineklussen als castratie en sterilisatie - gebeuren onder de meest veilige omstandigheden. Na een uitgebreid pré-operatief onderzoek, wordt je huisdier onder narcose gebracht en wordt er via gasanesthesie verder gewerkt. Door het gebruik van een veilig gasanestheticum als isofluraan wordt het bewustzijn van je dier verlaagd en voelen zij geen pijn.

Steeds wordt er extra zuurstof toegediend, hierdoor kan je dier ook operaties van meerdere uren doorstaan. Ook worden ze voorzien van een continue infuus (baxter). Op die manier worden circulatie en bloeddruk op peil gehouden. Het geeft ons ook de mogelijkheid om snel en adequaat in te grijpen als er zich toch onverwacht problemen voordoen.

Weke delen chirurgie als ooglidcorrecties, huidtumoren, melkkliergezwellen, darmresecties, maagtorsies, enz ... kunnen uitgevoerd worden, alsook orthopedische operaties, wat kan gaan van een kruisbandoperatie tot het herstellen van fracturen.

Hospitalisaties

Indien de toestand van je dier of de aard van een onderzoek of nazorg dat vereisen, kan je huisdier bij ons worden opgenomen tot het weer naar huis kan. Wij proberen hospitalisaties steeds tot een strikt minimum te beperken want in zijn vertrouwde omgeving voelt je huisdier zich nog altijd het best.