Diagnostiek

  • kat-en-oog.jpg

Diagnostiek : een stappenplan !

Diagnostiek vormt de basis van ons dagelijks werk. Vaak is het niet mogelijk een diagnose op zicht te stellen. Op basis van een bepaald ziektebeeld (bijv. veel drinken en veel plassen) gaan wij een aantal testen aflopen om uiteindelijk tot de juiste oorzaak te komen. Dergelijk diagnostisch proces verloopt in stappen. Hierdoor worden vergissingen en onnodig onderzoek vermeden.

Wacht niet met langskomen totdat het probleem dringend is geworden, omdat wij dan vaak door tijdsgebrek genoodzaakt zijn om alle diagnostiek meteen aan te vragen. Als je het gevoel krijgt dat het om een of andere reden wat lang duurt vooraleer we je een antwoord kunnen geven, bespreek dat dan met ons. Het helpt vaak al veel als je terug zicht krijgt op de stappen die in het diagnoseproces zijn doorlopen.

Radiografie

Wij zijn voorzien van een röntgenapparaat waarmee we zowel orthopedische-, als thorax-, als abdomenopnamen kunnen maken. We zijn ook erkend voor het nemen van officiële heup- en/of elleboogopnamen.

Echografie

Lever- of blaasproblemen? Een verdikking in de buik te voelen? Vocht in de buik? Teefje gedekt en misschien drachtig? Voor zachte weefsels levert een echo vaak snel en pijnloos een hoop informatie op, die ons tot een accurate diagnose kan leiden.

Labo Analyses

Vaak is bloedonderzoek nodig om tot een juiste diagnose en behandeling te komen. Onze routineanalyses worden uitgevoerd door het Lko-Lmc te Sint Truiden. Zij komen van maandag tot en met zaterdag tweemaal per dag bij ons langs en verzekeren zo een snelle en accurate afhandeling van ons labowerk.

Meer gespecialiseerde analyses als weefselcoupes van tumoren gaan naar Universiteit Gent of andere labo's indien nodig.